Marcus Landegren är ett av våra senaste tillskott på Effect, som dessutom är trainee inom Higher Ambition Program! Vi hälsar honom varmt välkommen, och vi passade även på att ställa några korta frågor.

Hej Marcus! Vilket område arbetar du inom?
– Jag har studerat IT-design, med inriktning affärssystem och ekonomi. Under min traineeperiod kommer jag arbeta med att införa ett nytt affärssystem, omställningen till GDPR, assisterande managementkonsult samt IT-support.

Vad är det bästa med traineeprogrammet?
– Redan tidigt kände jag att ett traineeprogram är något jag vill söka mig till. Många av programmen ges i storstäder, därför blev jag extra glad när jag hörde talas om Higher ambition programmet. Jag vill väldigt gärna bo kvar i Karlstad och med traineeprogrammet får jag en chans till detta. Jag har länge varit intresserad av att söka jobb på Effect Management och när jag såg att en traineeplats fanns här tvekade jag inte en sekund! Det är extra roligt att vi traineer är på olika arbetsplatser och kommer från olika bakgrunder. Under programmets gång kommer jag få en unik möjlighet att bygga ett nätverk med andra traineer och tillsammans kan vi diskutera och ta lärdom av varandra. Ska även bli mycket lärorikt med utbildningsdagarna där jag får lära mig mycket inom modernt ledarskap.


Vad är det bästa med traineejobbet?

– Det bästa med traineejobbet är den stora möjligheten att börja arbeta med något som jag verkligen vill arbeta med i framtiden. Jag vill vissa upp mig från min bästa sida på Effect Management och i framtiden bli managementkonsult. Jag har nu arbetat i drygt en månad och det känns verkligen att jag fått arbetsuppgifter som passar min utbildning. Det finns även en väldigt bra plan mellan mig och handledare för vad som förväntas åt båda håll. I mitt jobb tar jag stor lärdom av den stora erfarenhet som finns från övriga anställda på Effect, vilket jag har väldigt stor nytta av i mitt arbete.

Vilka är dina utmaningar i jobbet? 
– Det blir en intressant och rolig utmaning att vara med i ett affärssystemprojekt. Har läst flera kurser inom området men ska bli en utmaning att nu genomföra detta projekt på riktigt. Omställningen till GDPR kräver mycket och det är en utmaning att förstå vad vi på Effect kommer behöva göra för att anpassa oss till den nya lagen. Ser dessa utmaningar som väldigt roliga och varje dag går jag till jobbet med ett leende på läpparna.