Mikael Olofsson, 2:a från vänster, med tre av de nya deltagarna i Effects grundläggande chefs-och ledarskapsprogram.

Nyligen startade Effect upp en ny grupp i vårt grundläggande ledarskapsprogram för nya chefer och ledare. Vi ställde några frågor till Mikael Olofsson, programledare.

Hej Micke! Hur känns det att få starta upp en ny grupp i vårt grundläggande ledarskapsprogram? 

– Det känns alltid lika kul att få starta upp med en ny grupp. Årets upplaga består av en fantastisk blandning av chefer från både offentliga och privata organisationer och som också har en jämn könsfördelning. Engagerade och kunniga deltagare gör mitt jobb så mycket enklare. Det känns toppen!

 

Vad får man som deltagare med sig från vårt grundläggande ledarskapsprogram för nya chefer och ledare?

– Konkreta tips på aktiviteter centrala för att bedriva ett praktiskt ledarskap. Vi ”flyter” också ut i mera teoretiska resonemang kring vad framtiden kan komma att innebära för ledarskapet. En stor vikt läggs vid kommunikation som verktyg för att kunna påverka andra på ett hållbart och respektfullt sätt.

 

Vilka kan gå programmet? 

– Det finns inga direkta undantag. Vi har deltagare med mångårig chefserfarenhet som känner att de vill fräscha upp sina kunskaper och ”bolla” med andra chefer från andra verksamheter. Men vi har också deltagare som ännu inte än påbörjat sitt chefsskap eller kanske inte har en chefstitel men i behov av att utöva påverkan på andra utifrån en annan position.

 

Varför tycker du om att utbilda nya chefer och ledare?  

– Jag har nu hållit på med detta sedan mitten av -90 talet. Det kanske säger det mesta, jag får inte nog! Jag lär mig fortfarande massor från alla dessa möten med kompetenta människor, vilket jag uppskattar mycket.