Jakob Rubenson

Jakob är kommunikatör med en lång erfarenhet av att planera och genomföra kommunikationskaktviteter i olika former och sammanhang.

Efter jobb som programledare på Sveriges Radio och TV4 har Jakob arbetat som producent och VD i det egna företaget Information design. Företaget har producerat event och digitala lösningar för ett stort antal myndigheter och företag. Jakob har bland annat arbetat som moderator,  talartränare, projektledare och producent för event, rådgivare inom kommunikation, videoproducent och med utveckling av olika typer av webbutveckling.

Som moderator har Jakob gjort allt från att arbeta med små grupper till stora konferenser på över 1000 personer. Han har också varit värd för flera större scenprogram. Det största när Sven Ingvars fyllde 50 år inför nästan 30.000 personer.

Som eventproducent är Jakob en etablerad spelare nationellt i Sverige med engagemang för bland annat Nobel Media och Bonnier, men arbetar också lokalt för bland annat Region Värmland och Karlstads kommun.

Som utvecklare och rådgivare inom kommunikationsfrågor jobbar Jakob bla med nya verktyg för ledningskommunikation och samspelet i ett team. Han jobbade under ett par år som designer på forskningsinstitutet Rise där han bla utforskade nya möjligheter till samskapande.

På Effect ansvarar Jakob bla för att utveckla nya former för workshops och möten. Han arbetar också med digital transformation i olika former och de möjligheter som de nya digitala verktygen ger.