peterrover_web

Att vara egenföretagare är att varje dag möte utmaningar som ibland kan vara oöverstigliga. Affärsutvecklaren Peter Rovér listar de fem vanligaste misstagen som kan få ditt företag på fall.

Är du egennföretagare? Då vet du att ibland kan vara svårt att komma vidare eller våga satsa. Peter Rovér är styrelseordförande för stiftelsen Inova som utvecklar affärsidéer, han blev utsedd till årets mentor 2013 av Nyföretagarcentrum och är vd på konsultbolaget Effect Management. Här ger han sina tips för att du ska bli uppmärksam på de fem vanligaste fallgroparna för dig som egenföretagare.

 

De 5 vanligaste misstagen egenföretagare gör, enligt affärsutvecklaren Peter Rovér:
• Att inte våga släppa affärsidén om den inte håller. Det är bättre att ’fail fast’, misslyckas fort, och styra om till något annat istället.
• Att sitta fast på kontoret och utveckla allting själv. Det är viktigt att röra sig ute bland kunderna och testa idéer på dem.
• Att inte bestämma sig för vilken typ av bolag man vill bygga. Är det ett sysselsättningsbolag som genererar okej lön och pension eller ett bolag som växer, driver vinst och som man vill sälja om fem år? Det kan ändras över tid men innebär två helt olika strategier.
• Att bli för händelsestyrd. Då springer man lätt på alla bollar och tappar kontrollen över företagets utveckling.
• Att titta för mycket inifrån-ut istället för utifrån-in. Alltså att fokusera för mycket på företagets perspektiv istället för att se det ur kundens perspektiv.